Malda sesamfrön

Min bästa upptäckt i matväg på senaste tiden är tahini/tahina = sesamfrön fast i pastaform. Pasta som i mos alltså. Konsistens som jordnötssmör men utan nötter, verkligen! Här är hela historien:

En sen kväll för ganska länge sedan är jag ensam kvar hos Emma efter glögg- och pepparkakskväll och hon berättar om (utifrån falafelrecept?) och bjuder på en bit knäckebröd med tahina och salt på. Hur burken såg ut minns jag ej. (Fast Kung Markatta var det inte.)

Tiden går litegrann... Mamma åker på spa och kommer hem med en burk tahini av märket Kung Markatta (alltid ekologiskt!) och jag blir lite frälst. Riskakor + smör + tahini. Åh.

Burken tar slut. Men ja! På Coop Forums Fest-hyllor (käckaste hyllorna, mat från när och fjärran, polsk bland annat!) finner vi en burk tahina. Men vilken besvikelse. Den är annorlunda i konsistensen och smakar inte alls lika gott. Och nu börjar det här bli tråkigt men hur som helst tjoho! Kung Markattas tahini fanns på Kvantum. Fluffigt bröd + smör + tahini. Åh.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0