Röd linspaj med fetaost och oliver

Ingredienser pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl valfritt mjöl av grövre sort, jag hade rågmjöl
lite vatten
lite salt
150 g smör

Ingredienser fyllning:
2 dl röda linser
2 paket fetaost, hackad
1 gul lök, hackad
3 msk tomatpuré
4 ägg
ca 100 g svarta oliver
1-1,5 tsk örtsalt
1 tsk svartpeppar

Jag hade lite mindre av allt för att det skulle passa min prima form, men det här ska vara lagom till en sådan rund form med vågiga kanter.

Gör så här till pajskalet:
Blanda allt till en smidig deg, låt den stelna i kylen i 30 minuter. Knåda ut den i pajformen (hacka lite hål med en gaffel) och grädda i 12-15 minuter (200 grader).

Fyllningen:
Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem svalna litegrann. Blanda i allt annat utom oliverna. Stjälp ner blandningen i det gräddade pajskalet och garnera med oliverna. Sätt tillbaks in i ugnen och grädda i 30-40 minuter (200 grader). (Jag hade min inne i 30 minuter.) Sedan är det färdigt och jättegott!


You love cooking

Hej på er! Här i Linköping regnar det som vanligt... Men det är mysigt! (Dock inte för folk som är ute och spelar minigolf, så som vissa gör.) Själv är jag hemma och lagar mat såklart. Min spanska grannes spanska besök ville gifta sig med mig för att jag är så satsig, jajemän! Jag gör en paj som blir jättegod om den blir som mammas brukar bli. Den är snart klar, hejdå!

Annat intressant

I morgon har jag bott en vecka i Linköping. Det har hittills varit både bra och dåligt och rättså jobbigt men jag tror väl att det ska bli bra i slutändan. Jag ska läsa matte, biologi, kemi och fysik  i ett år = tekniskt basår! Sedan kan jag bli civilingenjör eller vad som helst. Matematik är roligt, i dag räknade jag ut hur länge trädgårdsmästaren skulle ha på sin vattenspridare (500liter/minut) för att vattna sina jordgubbar motsvarande 10 millimeters regn. Och det är ändå bara repetition av matte A och B. Tänk vilka möjligheter!


Soppa

I dag åt jag soppa som jag lagade i går. Soppa är bra, soppa blir godare när den står i kylskåpet. Jättegod!

Detta hade jag i min soppa:
2 msk olja
2 små lökar, strimlade
1 buljongtärning
3 morötter, slantade
3 potatisar, skurna i bitar lite större än morotsslantarna
5 dl vatten
500 g krossade tomater med basilikasmak

Så här gjorde jag:
Oljan och löken i kastrullen prstsrs. Buljongtärningen i kastrullen. Oj, nu blev det bråttom, tänk om allt blir bränt! I med grönsakerna, vattnet och tomaten. Koka sedan allting under lock i ungefär så lång tid som att det tar att grädda två plåtar med rågkakor = tills potatisen och morötterna har antagit en lagom konsistens.

Lusbett på kinden

I går natt gick lössen bärsärkargång på min kropp. Speciellt stiligt är det med bett i ansiktet tycker jag...

Way Out West var nice. Eller ja, själva festivalen tycker jag är lite fusk, mycket pengar och stora band, men inte riktigt känslan. Men det var roligt att jobba! SECURITY-tröja, radio och trevliga människor och lite kändisar ibland. Plus lyxig mat. Sedan såg jag lite band, Petter med hundra gäster (Giftig live!), BD, Sigur Rós och Frida Hyvönen var nog värdast på olika vis.





Japp, och om några timmar åker jag till Berlin! Jag kommer hem på måndag och jag lovar att blogga då.

Stress

Ahh jag är världens sämsta på att packa. Jag ska flytta om en vecka och innan dess ska jag åka till Berlin och på x antal timmar har jag ramat in en bild och packat ner två påslakan och en filt. Nu måste jag stänga av datorn och ta mig i kragen. PACKA.


Hej kära blogg

I morgon åker jag till Göteborg och jobbar backstage på Way out west.


RSS 2.0