25 januari

Misslyckad TV- och chipskväll utan TV och TV-sällskap... "Jag ska plugga." - Tjej 17 år sovandes på soffan. Chips litegrann hursomhelst, Tra-la-la-chips närmare bestämt. Liksom vem kan motstå ett sådant namn? (Ok, jag skulle kunna men jag var inte ensam i affären.) Men som vanligt (de en-två gångerna om året det råkar bli något annat) är vanliga (sourcream&onion) godare.



Kanske inte så konstigt att jag aldrig har känt någon dragning till Italien. (Förutom Peterskyrkan för att den är enorm.)

En annan sak: Film! Mycket film nu förtiden. De senaste tre filmerna jag sett (Arizona Dream, Darjeeling Limited & Elephant) har inte varit så bra som de borde/jag förväntat mig/whatever. Nästa vecka ska jag se Persepolis. Den måste vara bra. Böckerna är bäst.


23 januari

Orka fonder och börsen jag tror jag måste gå till banken men det vill jag inte. Kan man ringa kanske? Jag är ju ganska bra på att ringa efter att ha ringt till datasupporten tio gånger minst.
Livet måste vara mer sy och baka och leka än investeringar. Och snart ska jag på bio!

Två klänningar av randigt tyg

 

Boy Soprano

Strunta i videon men lyssna på introt. Är det inte finast någonsin?

Malda sesamfrön

Min bästa upptäckt i matväg på senaste tiden är tahini/tahina = sesamfrön fast i pastaform. Pasta som i mos alltså. Konsistens som jordnötssmör men utan nötter, verkligen! Här är hela historien:

En sen kväll för ganska länge sedan är jag ensam kvar hos Emma efter glögg- och pepparkakskväll och hon berättar om (utifrån falafelrecept?) och bjuder på en bit knäckebröd med tahina och salt på. Hur burken såg ut minns jag ej. (Fast Kung Markatta var det inte.)

Tiden går litegrann... Mamma åker på spa och kommer hem med en burk tahini av märket Kung Markatta (alltid ekologiskt!) och jag blir lite frälst. Riskakor + smör + tahini. Åh.

Burken tar slut. Men ja! På Coop Forums Fest-hyllor (käckaste hyllorna, mat från när och fjärran, polsk bland annat!) finner vi en burk tahina. Men vilken besvikelse. Den är annorlunda i konsistensen och smakar inte alls lika gott. Och nu börjar det här bli tråkigt men hur som helst tjoho! Kung Markattas tahini fanns på Kvantum. Fluffigt bröd + smör + tahini. Åh.

 

Boktips

I söndags hade jag bokcirkelmöte med Hedvig. Kvinnor och äppelträd av Moa Martinson. Bra bok! Den utspelar sig i Sverige i början av 1900-talet och handlar om de två kvinnorna Ellen och Sally, om deras uppväxt och liv i fattigdom, i staden och på landet. En bok som vore typiskt bra att läsa i skolan på svenskan i samarbete med historian. (Kanske i stället för Röda rummet i högstadiet? Intressant ja, ja, men den var ju svår nu!) Det är fascinerande att läsa om hur folk hade det förr. Och som jag mer kan uppskatta hur jag har det!

Och fint med en bok om kvinnor skriven av en kvinna (utgiven 1933). Jag skulle vilja läsa mer av Moa Martinson tror jag. Och om henne.

Till nästa gång ska vi läsa Harry Martinsons versepos Aniara. Vi ska försöka. Åh, jag tycker om böcker och fina böcker och klassiker. Att läsa klassiker. Att läsa böcker. Att känna till böcker. Varför läser jag inte mer böcker? Jag är så lat.

Klockan är kvart över två kanske. Ingen promenad i morse blev det och inte har jag gjort särskilt mycket i dag. Men Jag lyssnar på Billie the Vision & the Dancers i alla fall och det är fint. Bra band.

Vardag

Nu är hela familjen hemma och Inga ska till skolan i morgon och det blir bara ett avsnitt av The Wire på kvällen och alla går och lägger sig och det känns så mycket vardag.

Men pappa visade mig en bra TV-krönika i lördagens DN av Johan Croneman. Den var bra som sagt var och om jag kunde hitta den på deras hemsida skulle jag länka till den. Kanske kommer?

Jag skriver så himla intressant. Mera, mera! Jag har träningsvärk typ massor sedan i går när jag var på afrodans. Det var bäst. I morgon ska jag upp och promenera före frukost med mamma så snart måste jag gå och lägga mig.

I övrigt är jag lite bekymrad över att jag inte vet vad jag vill bli. Det kanske inte är så jättebråttom men jag vill planera hösten innan jag åker till Polen. Bråttom! Mitt drömjobb: En fast anställning med bra lön i staden där jag vill bo, där jag jobbar kreativt med projekt som förbättrar verksamheter och folks liv. Och där jag jobbar med människor.

Och så ett tips! Jag tog en sväng på Coop Forum i kväll och tittade igenom lite 2 DVD 99 kronor-lådor. Och så var det bra filmer. Och så finns samma grej på cdon.com. Och andra billiga filmer och hur mycket filmer som helst. Hur som helst två bra filmer: O Brother, Where Art Thou? och Nyckeln till frihet. Och så har de Doris och Gösta! Popcorn och dakapo, dakapo. Åh! Men nu är det sent, ganska sent. God natt!

En solskenshistoria och en film igen

Här är en sak att läsa för att bli glad: Läs!



Dagens film: Down by Law. Underlig film med en del fina scener. Innehåller mellanstadieramsan om alla som skriker efter glass. Hur många vi rymmer från fängelset-filmer gör det?


Spill

 
Det finns många olika bra bilder i olika mappar på datorn. Snart finns alla bilderna brända på DVD-skivor också hoppas jag.

I går tittade jag med mamma på en polsk film från 40-talet som var rolig. I dag tittade vi på Det sjunde inseglet och sedan läste vi i Uppenbarelseboken om apokalypsen. Det var skrämmande minsann. I morgon ska vi se Vid himlens utkant på Fyrisbiografen. Film hela veckan! Det är fint. Och 11 januari kommer Persepolis till Fyris, åh jag blev glad när jag läste det. Tack och lov att SF inte är de enda biograferna i stan.

RSS 2.0