Orepresentativ måltid (då det inte är paj eller linsgryta)


Vaxbönor, landet
Rödbets-"biffar",  rödbetor, ägg och peppar Coop, salt ICA Maxi
Rotmos, potatis, kålrot och grädde Coop, salt ICA Maxi
Keso, Coop

Rödbetor är min nya favoritgrönsak. De smakar gott, har fin form och sköna att hålla i handen. Koka dem lång tid, kanske 35 minuter, med skal på och gnugga sedan av skalet.

Handfat

 

Igår

Jag lyssnade på radio och mannen i radion sa att klockan var tolv, nej att klockan hade passerat tolv. "Ja, ganska mycket" tänkte jag, för klockan var ju typ ett. Sedan lyssnade jag vidare och klockan blev halv ett i radion. "Vadå halv ett, den är ju halv två" tänkte jag, men sedan gick det upp ett ljus för mig. Bor man själv är det bra att ha en radio som håller koll på en!

Etologi

I dag hade vi en föreläsning med en etologi-doktorand. Hon pratade om domesticering av djur, hur djuren har förändrats men ändå har kvar sina instinkter, och hur de reagerar när de hamnar i en onaturlig mijlö, det vill säga i vår djurindustri. Hönor som pickar bort varandras fjädrar och pickar ihjäl varandra, grisar som biter av varandras svansar, giraffer som slickar på väggar och isbjörnar som går runt runt runt hela dagen i djurparken. Doktoranden forskar på hönor för att komma fram till vilken gen som orsakar fjäderplockningen för att man ska kunna avla bort den. Här har vi stoppat ner djur i små lådor där de knappt ryms osv. så att de har blivit helt sjuka och nu ska vi leta gener och avla bort sjukdomssymptomen. Finns det inte en enklare väg?


PS.

FRA-chefen sade att det är mycket större risk att andra aktörer läser våra mejl och att okrypterade mejl (vad det nu betyder) är lika tillgängliga som vykort ungefär. Det var intressant och i dag har lagat jättegod och lyxig dyr lasagne (med aubergine och pesto). Det blev 8-9 portioner och nu får jag inte laga mat på ett tag för mina matlådor är SLUT.

FRA


Hej alla! Jag är med i Utrikespolitiska föreningen som anordnar intressanta föredrag, debatter och annat bra. Den finns i många städer med studenter i så gå med! Hursomhelst så var veckans gäst här chefen för FRA. Han pratade om signalspaning genom tiderna och i dag, och jag fattar inte grejen. Med att hata FRA.

Ok, ok, såklart är han ingen objektiv bedömmare men som jag känner känns det bara fånigt att förfasa sig över att någon okänd person kanske råkar se vad jag har skrivit i en mejl (typ 0,000000000000000000000000000000001 procents risk) när Google säkert kan läsa alla mina mejl och till exempel anpassar annonser efter ord i dem, när Coop Medmera får använda informationen om vad jag köpt för att skicka reklam, när det ändå är tillåtet att avlyssna allt som skickas via satelit för att "etern är fri". Nej, jag fattar inte grejen med att sitta och le överlägset under föreläsningen och ändå inte ställa någon kritisk fråga sedan. Vad är det jag har missat? Vad är det som är så hemskt att så många olika människor har förfasats så mycket?

"Men TÄNK OM mitt mejl som gick genom en utländsk server till min svenska vän ändå slipper igenom massa filter och någon läser det, vad händer med min PERSONLIGA INTEGRITET?!" Ja men TÄNK OM ett kuvert går sönder och brevbäraren råkar se vad som står i ditt brev. Det känns som att den risken är större.

RSS 2.0