Konservburk


Den här sommarklibbigheten av solkräm och svett

Vädret är nice. Jag ska sola hela helgen, måste bara skriva en essä under tiden. Om inte mitt kamerabatteri nyss hade tagit slut så skulle jag lägga upp någon bild, men nu går det inte och då känner jag mig nästan tvungen att skriva någon klok iakttagelse. Jag har förresten fått en ny granne igen i dag. En tjej från Kazakstan! Det känns som ett sjukt exotiskt land tycker jag. Hon pluggar i vart fall sociologi här på tredje året. Min rumskompis tinar en kyckling i en plastbunke. Jag själv borde äta någon middag. Det här har jag ätit i dag sedan jag steg upp klockan sju: två mackor, en halv burk kefir med solrosfrön, en kopp jos, en dubbelmacka, en rökt och grillad ost, en strut med två glasskulor, 0.7 liter vatten, två koppar mjölk, två mackor (vit fralla) med brieost och en tomat på.

Appropå mat tycker jag att det skulle vara käckt med en matblogg i med dagens rätt i stället för dagens outfit och jakt efter den perfekta svartpepparen i stället för den perfekta jeansjackan. Om inte annat som lite omväxling i bloggosfären, jag skulle nog ändå störa mig på att personen inte kunde nöja sig med vanlig svartpeppar. 

Vad skönt det känns att ha passerat barnastadiet. Tänk att vara barn i denna datorspel-internetmobbing-modebloggar-tid. Det är fint att kunna minnas när internet var något nytt. Ett barndomsminne: Jag och Inga var ganska små och ensamma hemma och jag ritade en fin bild i Paint. Sedan gjorde jag något annat och när jag gick tillbaks till datorn var min bild försvunnen! Jag var jätteledsen ända tills pappa kom hem. Hur skulle jag kunna veta alla små stjärnor var en skärmsläckare?


Som att det inte finns jordgubbar i Sverige liksom


Dam med hund syr på balkong. Ganska nice balkong ändå.


Lat grabb som somnat ifrån sin bok och Cocacola.


Blev bjuden på jordgubbar klockan tolv och köpte mig ett halvt kilo på ett torg. (Ps. Är det någon som har något bra tips hur man öppnar svåröppnade pistagenötter utan att bita i dem?)

Studenter


Ni är i goda händer
Helig mässa för en lyckad tentaperiod
Blablablakyrkandagen o.s.v.

Jag gav upp reportaget. Ett reportage ska man skriva när man har något att skriva om.

Klockan efter sju

I dag klockan två gick jag till en liten park för att skriva ett reportage. Sedan satt jag på en bänk i en och en halv timme och klurade på vad jag skulle skriva om och gick hem. Bäddade sängen, vek några klädesplagg och lade in i garderoben. Bra initiativ tycker jag, då jag förvarar större delen av mina kläder på min säng.

I går lärde jag mig att på sjuttiotalet lovade regeringen här att inte höja priserna, så i stället för att höja priserna bytte de namn på sakerna och höjde priserna. Sedan så fick man köpa en elegant damtriangel i stället för ett par trosor. Ganska smart ändå.

Jag har ingen datamus för tillfället så nu är alla datasysslor jättejobbiga. Det enda bra är väl att jag inte kommer att slösa tid på exempelvis Spindelharpan. Här kommer ett stiligt självporträtt från balkongen:


Och så vill jag åka på sommarlov till Krimhalvön. Hejdååå nu måste jag verkligen ta mig i kragen!

Självdisciplin, vad är det?

Ungefär såhär såg det ut på polskslovakiska gränsen för två veckor sedan:






Långhelg bla bla bla

Torsdag-fredag var jag i Warszawa och såg viktiga saker som presidentpalatset, kung Sigismund III Vasa, äkta livs levande påfåglar och kulturpalatset (känt från Backpacker - en (oönskad) gåva från Stalin). Warszawa är ganska coolt, massa skyskrapor = en äkta storstad.






Fascinerande men jättekonstig fågel. Hur opraktiskt som helst med de där fjädrarna som släpar i marken alternativt nästan välter omkull bäraren.



Sedan kom Hedvig på lördagsmorgonen:


Vi hade en trevlig tid ihop. På söndagsförmiddagen gick vi till en stor marknad. Jag önskar att ni alla någon gång i livet får chansen till ett fynd i alla fall i närheten av mitt...



I dag är det varmt och så vidare. Jag hade långbyxor och höll på att bli kokt. Nu borde jag börja skriva en recension av något. Eller diska. Diska blir bra.

Långhelg igen

God kväll! I morgon är det Corpus Christi, det vill säga en katolsk högtid så jag är ledig och ska åka till.... pam pam pam pam... Warszawa! Sedan kommer jag hem på fredag kväll och på lördag morgon anländer nattåget från Berlin lastat med... pam pam pam pam... Hedvig! Det ska bli väldigt kul! På söndag kväll åker hon hem igen och på måndag kommer jag att vara stressad över en redovisning jag ska ha på tisdag.

Så, hej så länge, här får ni en bild på en typisk polsk kiosk:

image126


Rykarda Parasol

image125

I söndags var jag på konsert med den här gulligaste och coolaste tjejen från San Francisco som jag nämnde en gång förut. Det var fint och hon är halpolsk och halvsvensk och pratade litegrann på svenska med mig och mitt svenska sällskap. Söt!

image124

image123
Hihihi.


Jag är svag för gammeldags förpackningar

image121

Nu måste jag sova, god natt!

Stress!

image120

Kära läsare! Jag har så mycket på huvudet (som man säger här), så jag hinner inte skriva något av de alla inlägg jag har på lager i min hjärna. Här är i alla fall en tomat jag fick från mormor och morfar, jag åt den i morse på mackor. Nu måste jag göra läxor, kanske skriver jag ett inlägg sedan.

Vad är det här för träd?

image119

Jag vill sy om en tröja till en klänning och sticka en våfflad halsduk och ha mer tid för att överleva essäskrivande och annat.

Cirkus

Hej, jag sitter här och äter en dessert på burk. Det är inte så poppis i Sverige, men här kan man köpa små desserter i som små joghurtburkar i affärerna. Min är som chokladpudding med grädde ovanpå ungefär, inte så tokig faktiskt. I innehållsförteckningen står det så här:
Fettinnehåll: inte mindre än 3,0%. Bra att veta!

image117

I går var jag ute och sprang, så i dag har jag träningsvärk. I morgon ska jag gå upp tidigt och åka på utflykt! Jag vet att ni vill veta vart, men det är HEMLIGT!!!

Nej, jag skojar bara... Jag ska åka båt på en flod i bergen. Och inte äta ett grillat får. Hoppas det blir fint väder!


Alla bara bloggar om att de inte bloggar för att vädret är så fint

Mm, jag har också solat i dag. Och ätit spenatsoppa och färskpotatis hos mormor och morfar. Inte kunnat sitta still och känt för kreativa saker. Blivit rörd av fint sms.

I går pratade jag med grannarna om att städa balkongen. Vore fint att kunna sitta i solen med en öl.

image115

PS. Såg massa fotbollsfans i går. Jättemånga! De var glada för de hade vunnit och blivit mästare eller så. Ja, deras lag alltså. De gick till stan för att fira och alla affärer på vägen stängde för ingen ville ha huliganer i sin affär.

Orust och Tjörn

Hej på er. I dag är jag ledig, för det är Juwenalia. Studentfest. Tänk Valborg fast mer och en vecka (okej, mest på helgen). Konserter och fest. Och en parad med massa utklädda studenter som jag lite missade men jag gick till torget och tittade på alla öldrickande bin/pirater/kor/etc. Intressant för turisterna. Min butik Plus här nedanför har laddat upp minsann. Dryckesavdelningen är välfylld och där det vanligtvis står hyllor med diverse hushållsartiklar, skor, målarfärger eller andra extraprisvaror står stora pallar med öl.

Jag åt i matsalen i dag. Deras potatisplättar med champinjonsås. De är jättefeta och knapriga. Och i den varma körsbärskompotten ligger äkta körsbär. Brickan är en karta över Sveriges västkust. Fint. Övrigt: Ett gammalt par kom och satte sig vid mitt bord. Det är en populär matsal!

image112

image110

Mmm, min tysk handbollsklubb-Hummel-träningsjacka i pojkstorlek. Okej, nu kom min rumskamrat hem med två kamrater. Jag ska nog hitta på någon sysselsättning utanför Piast.

Japan

I dag på lektionen pratade vi om brottslighet och sådant och kom in på dödsstraff. Ari berättade att man har dödsstraff i Japan och att det verkställs genom hängning. Jag blev förvånad. Kanske inte så mycket för att de dödar folk, men hängning! Jag tänker mig Japan så high-tech.

Överhuvudtaget har jag en så begränsad bild av Japan. High-tech grejor och manga som jag varit trött på från början. Sushi. Jag vill veta något annat om Japan. Vad gör vanliga människor? Jag läste en artikel en gång om Japan. Om att kvinnor inte föder barn för att det är typ omöjligt att jobba och ha barn. Om man är kvinna. Det var intressant. Det känns som att Japan är en jättegammal kultur i en jättemordern förpackning. Men jag vet ju nästan ingenting. Som om nästan hela världen. Och ändå tycker jag att jag vet ganska mycket mer än ganska många. Världen är för stor, för stor för att förstå. Men spännande.

Lägesrapport

Det här åt jag till lunch i går:
image107

image108

Sedan kom en helikopter och jag fick massor av skavsår.

image109

Jag har fått en ny granne för den söta fransyskan försvann helt oväntat. Den nya tjejen är från Rumänien och verkar trevlig men man måste prata engelska med henne. Alltså. Jag har typ glömt klockan på engelska. Jag känner mig tusen gånger bättre på polska än på engelska. Men nu får jag öva, det är väl bra...

Annars är jag inte så pepp för utöver diverse problem så fick jag i går veta att jag inte fått jobb på SAOB i sommar. Jag blev skitarg och besviken, berättigat eller inte kan ju diskuteras, men de vet inte sitt eget bästa där nere. Åh. Och stackars Ingo får sitta och lyssna på att Idol-Ola gick på Katte i Lund och äta falafel själv och hallå jag saknar Erikshjälpen!

Nu ska jag strax gå till stan med den nya tjejen. Tur att jag har mycket plåster. Hej svejs.

Toleransmarschen

Okej kära vänner, äntligen!

image97
Samling (och det kommer mer folk, massor).

image98

image105
Poliser med feta vapen.

image99

image100
Slutdestinationen: Torget.

image101

image102

image103
Ballonger och en fågel.

image104
"Alla har rätt till kärlek".

Fin, fin upplevelse. Det var så soligt och färglatt och glatt och fint. Jag blev positivt överraskad av hur mycket folk det var där och det kändes så bra. Sådant behövs i det här landet, som är hemskt intolerant.

På samlingsplatsen:
 

Den äckliga motdemonstrationen som hoppade och skrek, jag vet inte vad de skrek, jo typ "Polsk familj, normal familj!":


Motdemonstrationen var organiserad av samma organisation (och kanske fler) som motdemonstrerade 8 mars också. Jag kom på mig själv med att bli förvånad över att se typ söta tjejer ibland dem . Ungdomar som såg helt "normala" ut. Men det är ju inget konstigt. Jag vet inte varför jag tänker mig att jag ska se på folk på spårvagnen att de vill förbjuda homosexuella relationer. Jag blir ledsen i vart fall. Att ungdomar ska vara så inskränkta.

Men vi var i alla fall fler! Och hade färglada ballonger i stället för svarta huvor och näsdukar för ansiktet. Det är bra.

Bollar i luften

Bästa burkarna. Jag köpte en förut och sedan tog de slut i affären men nu fanns det fler så jag köpte tre för säkerhets skull men jag behöver redan ännu fler. Till mina solrosfrön jag hade glömt att jag har till exempel.

image95

image96

God kväll

Det blev inget inlägg där som utlovat, förlåt. Det kommer inom en snar framtid i stället. Jag har haft fullt upp för i måndags kom min pojke hit. Sedan åkte han hem i dag och nu känns det ensamt och tråkigt. Och det är svårt med framtiden och allt men det var ett trevligt besök.

När jag kom hem från flygplatsen köpte jag skor. Inte sandaler som jag vill ha men en bit på vägen.

Skor 

22.49: Kanske dags att plocka bort alla saker från sängen och borsta tänderna. Göra mig redo för natten. Första här efter fina på hotell. Åh. God natt. (I morgon är det nationaldag, måste åka till stan och titta på flaggor och sådant.)

RSS 2.0