Hoppsan

Ok bloggen har fått lite konstigare och kanske opraktiskare utseende men sådant är livet det var inte helt min mening. Är det kanske så att någon har något bra tips på musik som låter som Justin Timberlake men inte är dum? Appropå musik så spelar de bra musik på H&M i Galeria Krakowska. Beirut och Patrick Wolf. Appropå Beirut så lyssnar min granne Sara från USA på dem och i söndags såg jag Trainspotting hos henne. Den var bra och musiken i den var bra. Nu lyssnar jag på Amy Winehouse. Hon är ganska bra. Men jag borde diska och borsta tänderna. Nu går jag och borstar tänderna, åh vad underbart att sova.

Klant

God kväll! Här sitter jag och somnar nästan.

Jag råkade köpa ananasjos i stället för grapefruktjos i dag när jag handlade. Jag märkte det inte förrän jag smakade på den. Jag tål inte ens ananas, den sticks i min mun.

Nauka jazdy

Nauka jazdy
En spårvagn som övningskör. Eller övningskörs snarare. Åh, det är så lyxigt att ha månadskort på kollektivtrafiken. Inget krångel med biljetter, billigt och bra, bara att hoppa på spårvagnar och bussar hit och dit. Man förlorar inga pengar om man råkar hoppa på åt fel håll, host, host... Bra grej helt enkelt.

I dag har jag dansat folkdans. Min kurs är så här: Det är ett visst antal obligatoriska lektioner (skriva, prata, lyssna, läsa, grammatik & ordförråd) och sedan lektioner man väljer till. Bland annat finns "Polski folklor". Polsk kultur och traditioner och sådant. Sjunga sånger. Dansa danser. Ganska roligt som omväxling till resten.

Annat jag har gjort i dag:
Haft grammatik (& ordförråd) och extra grammatik.
Gått på bio på en tjeckisk film som inte var så bra tyvärr.
Ätit sallad på salladsbar.
Utan framgång letat efter de vita tygskorna på H&M (ggr två) och köpt en vit T-shirt på H&M.
Letat efter en mataffär som jag vet att jag har sett i närheten av mitt hem (den som finns precis nedanför är inte så superb). Utan framgång. Jag måste kolla på internet.

Jag tror jag ska skriva lite informativa inlägg om vad jag gör/var jag bor/annat om någon vill. Vill någon?

Snart ska jag till skolan

Men först ett litet inlägg till mina trogna läsare. I dag har jag ätit frukost av jättegott bröd och duschat och sådant där. Sedan har jag varit i magasinet och fått nya sängkläder. Man får nya en gång i månaden. Det kan ju tyckas lite knapert, jag ska kanske ta min rumskamrats också om jag får för hon har egna med sig.
Sedan måste jag handla; vatten, mjölk och kanske något mer.
Hej då!

Fredagskväll

Mina helgplaner hittills: köpa skor, nagelsax och bröd (från bageri, ahh!), gå på bio och plugga. Jag är helt oironiskt jättepepp på grammatik och ortografi! Och jag är fascinerad av upptäckten att detta språket som jag har babblat på i sedan jag var hur liten som helst är sjukt komplicerat. Åh, och så borde jag fylla i blanketter till CSN. 

I går kväll var jag ute med några tjejer ifrån kursen och sedan sov jag för lite och i övrigt har veckan varit hemskt tröttande med alla nya saker och intryck så jag är helt trött. Hihi, på vägen hem i dag höll jag på att somna på spårvagnen och sedan missade jag att gå av på min hållplats. En sådan här rolig sak som aldrig har hänt mig förut! (Nästa hållplats var dessutom bättre visade det sig så det var ju bra.) Väl på plats i rummet har jag läst i massa timmar (Snabba cash av Jens Lapidus - inköpt på Arlanda) och ätit ganska många mackor. Nu sitter jag här vid datorn fast jag borde sova helst och när jag ska göra det vill jag läsa. Jag vet inte vad jag tycker om boken riktigt mer än att jag vill läsa vidare fast jag nog inte orkar. Nu ska jag nog hur som helst gå och borsta tänderna. God natt och trevlig helg, glöm inte Melodifestivalen i morgon!

Och så en liten bild att vila ögonen på:
414928-22
Detta är en korridor och inte vilken som helst, det är min korridor där jag bor (längst bort i slutet)!


Piast

Hej hopp, jag sitter här i mitt rum som jag kom till i går. Mitt rum ligger i änden av en lång korridor på sjätte våningen i ett stort studenthem kallat Piast och egentligen är bara halva rummet mitt för jag delar det med en tjej som är helpolsk och pluggar sociologi på fjärde året. Hon verkar ganska trevlig men hon kom i dag och jag har knappt sett av henne. I dag har jag skrivit diagnostiskt test och varit på Ikea (och köpt Leksands knäckebröd!) och fixat i detta husets administration och massa saker. Jag är helt trött och orkar inte blogga alls egentligen men kanske har jag mera energi i framtiden och skriver långa rapporter om olika saker. Hejdå!

En svart kjol och Kattes modevisning

  

I går var jag på Kattes modevisning och det var ganska roligt. Åh men tråkigt att nästan alla gick likadant modelligt tråkigt opersonligt vad är grejen? 


Blommigt tyg

 


Control


Vacker underbar sorglig film.


Kent

Martin Sköld 1

  

Fettisdag

Semla liten  Semla liten Semla liten Semla liten 

RSS 2.0