Nästan allt är frid och fröjd



I går lyssnade jag på radioteater. Strindbergs Till Damaskus. Den var inte så värst bra tyvärr men det var världens mysigaste; jag satt i min fåtölj med en filt och en kopp jasminte och på väggen mittemot lyste min fina Tassa natt. Sedan gick jag och la mig för att nästföljande morgon stiga upp klockan sju. Ahh. Andra saker som hände i går: Jag lagade currylinskikärtsgryta med potatis, cyklade till Rydskogens motionscentrum och sprang, var på Ikea gång nummer två denna helg samt handlade med kundvagn på Coop Forum och lagade och svamp- & spenatpaj.


MEN ÅH JAG SAKNAR POLEN


Sol och söta grannar, nudlar varje dag och onyttiga saker och fina hus med fina balkonger och körsbär.


Eftermiddagsinlägg


I kväll ska jag äta pizza med min klass. I morgon ska jag handla, laga mat och baka bröd. Nu borde jag lära mig mer saker.


Min radio

När jag fyllde 20 år fick jag en radio. Den är världens finaste och man laddar batterierna i den genom att veva på en vev. Jag lyssnar på radioteater, nyheter och intressanta program på P1. Alla radioljuden är som när jag var liten, som ljudet av att stänga av radion. Det är fint. (Jag älskar sådana välbekanta ljud.)


Jag lyssnar på Vetandes värld om den ökande köttkonsumtionen i världen. Den ska öka jättemycket. Experten från SLU säger att vi inte kan säga att de i Indien och Afrika inte ska få äta kött när de har tröttnat på att äta bara ris, när vi äter kött. Men sluta äta kött då!

På nyheterna pratar de om gifter som läcker från plast så nu ska jag nog värma min lunch i en tallrik.

Klockan tio på fredag kommer jag till Uppsala

Här får ni se lite av mitt rum.


Lamarcks giraff




RSS 2.0