Żur


I dag har jag kokat polsk husmanskost. Surdegssoppa skulle man väl kunna kalla den. Bra mat.

Ett enkelt recept:
Stek finhackad lök. Häll på buljong. Tillsätt mejram, lagerblad, vitlök och potatisbitar. Koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt surdeg, rör om. Häll i lite grädde. Tjocka till med mjöl efter eget tycke. Strö på lite svartpeppar. Servera med kokt ägg.

Kommentarer
Postat av: Beata

żurek wygląda bosko, mam nadzieję, że równie bosko smakował :-)

2010-02-21 @ 13:14:03
Postat av: Stellan

Häftigt värre. Det är sånt här som gör balkan coolt. :) Ska definitivt prova!

2010-06-30 @ 19:59:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0