Politik i radio

I dag när jag lyssnade på P1 meddelade de att den rödgröna oppositionen "satt ner foten" och sagt att de vill avskaffa subventionerna för hushållsnära tjänster. Och då är ju frågan, fortsatte de på radion, hur taktiskt lyckat är detta av socialdemokraterna? Inte varför de vill avskaffa dem. Sen frågar journalisten Helle Klein som var där med Peter Wolodarski inte vad som är bra eller dåligt utan hur tänkte de taktiskt? Jag blir så ledsen. Politik ska handla om hur vi vill ha vårat samhälle och varför vi vill ha det på det sättet, inte om hur taktiska vi är mot olika väljargrupper.

Helle Klein var bra i alla fall. Statistik är ju så lurigt. En fjärdedel av de som utnyttjat skatteavdraget hade en årsinkomst på under 200 000 kronor. Eller 6 promille av alla med en årsinkomst på under 200 000 kronor har utnyttjat det och 7 procent bland de som tjänar mest.

En sak till appropå skatteavdrag. Ï sin ETC-krönika för två veckor sedan skrev Johan Ehrenberg om rot- och rut-avdrag, att det gjordes avdrag för åtta miljarder kronor förra året och att detta skulle räcka till 20 000 nya anställningar i offentlig sektor. Politiker! Det är för mig ofattbart hur det kan vara bättre att ge skattepengar till folks nya drömkök i stället för att anställa lärare, rusta gemensamma saker som sjukhus kanske osv. osv. som ju ger minst lika många jobb (om inte fler eftersom vissa drömkök skulle byggts ändå). Det hela är väldigt underligt om man inte helt enkelt anser att staten inte ska göra saker bara för att.

Kommentarer
Postat av: Beata

Masz rację, takie skupianie się komentatorów na taktyce przedwyborczej jest strasznie smutne...

2010-03-02 @ 21:14:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0